MOUNTAIN

Bertha

MOUNTAIN

Us presento el primer vi blanc elaborat per caves Bertha. La vinya està situada al costat de les caves, consta de 2,5 hectàrees de Xarel·lo de 65 anys d’antiguitat. La terra és argilosa i calcària, pel que aporta al vi una salinitat i mineralització excepcionals.

La vinya s’ha treballat amb molta cura, fent una poda intel·ligent per aconseguir la màxima qualitat, hem respectat la capa herbada quan calia, hem seguit les pautes necessàries per treballar ecològicament, li hem donat la màxima importància a la planta perquè el seu desenvolupament sigui sostenible. Les plantes són molt velles i s’han de tractar amb molta cura. La recol·lecta ha estat manual.

El vi és 100% Xarel·lo, s’ha fet una selecció prèvia del raïm a la vinya, s’ha agafat en caixes de 25 quilos. S’ha congelat el raïm abans de premsar, per endarrerir la fermentació i millorar l’extracció de la polpa subjecta a la pell.
La fermentació ha estat molt lenta amb diferents llevats seleccionats i temperatures baixes. Hi ha hagut una maceració de les mares amb el vi durant 7 mesos en dipòsit d’acer inoxidable, i una criança en ampolla de 6 mesos. Realment és un vi de llarg recorregut.

FITXA TÈCNICA DO
Data: 2015
Grau alcohòlic (% vol.): 12,65
Acidesa en tartàric: 7 gr / l. PH: 3,04
Varietats de raïm: Xarel·lo: 100%

FICHA TÉCNICA D.O.
Añada: 2016
Grado alcohólico (% vol.): 12,65
Acidez en tartárico: 7 gr/l. PH: 3,04
Variedades de uva: Xarel·lo: 100 %